LICBT
  • דף בית
  • אודות
    • מטרות האגודה
    • הכשרת מטפלים
  • כנסים ואירועים
  • אינדקס מטפלים
  • פרסומים ומאמרים
  • דף בית
  • אודות
    • מטרות האגודה
    • הכשרת מטפלים
  • כנסים ואירועים
  • אינדקס מטפלים
  • פרסומים ומאמרים
LICBT
  • דף בית
  • אודות
    • מטרות האגודה
    • הכשרת מטפלים
  • כנסים ואירועים
  • אינדקס מטפלים
  • פרסומים ומאמרים
  • דף בית
  • אודות
    • מטרות האגודה
    • הכשרת מטפלים
  • כנסים ואירועים
  • אינדקס מטפלים
  • פרסומים ומאמרים

כללי התנהגות וקוד אתיקה מקצועית של האגודה הישראלית לטיפול קוגניטיבי התנהגותי בעצימות נמוכה

רקע

כללי התנהגות (אתיקה מקצועית) של האגודה לטיפול קוגניטיבי התנהגותי בעצימות נמוכה  (להלן “האגודה”). האגודה לטיפול קוגניטיבי התנהגותי הינה מאגדת בתוכה מטפלים, שעברו הכשרה לטיפול בLICBT במטופלים הסובלים מחרדה, דיכאון קל עד בינוני, ערך עצמי נמוך ודחיינות. כללי ההתנהגות המפורטים בקוד אתי זה מחייבים את חברי האגודה באשר הם חברים (להלן: “חבר / חברים”).  ויתר חבר על חברותו באגודה לקראת – או במהלך – חקירה של תלונה אתית, תשלים ועדת האתיקה את חקירת המקרה ו/או תדווח במידת הצורך לרשויות המתאימות. בכל מתן פומבי לפעולה שתנקוט האגודה, תצוין העובדה, שהחבר ויתר על חברותו במהלך החקירה.

 

כללי דיווח

על חבר אגודה לדווח לגופים המפקחים המתאימים של המדינה ושל האגודות המקצועיות השונות, על כל חשד להתנהגות מצד עמיתיהם שהינה בלתי-אתית ואינה לפי כללים אלה. יש להודיע בכתב לוועדת האתיקה של האגודה על כל הפרה של כללי התנהגות אלה. 

 

 אחריות כלפי המטופלים 

  1. המטפלים בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (להלן “מטפל / מטפלים”) יטפלו במבוגרים מגיל 16 בלבד!
  2. תפקידם לסייע לרווחתם של יחידים בכלים של CBT לטיפול בחרדה, דיכאון קל עד בינוני, ערך עצמי נמוך, דחיינות ועוד.
  3. מטפל LICBT אינו רשאי לטפל בהפרעות נפש כגון: OCD, פוסט טראומה, סכיזופרניה, מאניה דיפרסיה, הפרעת אישיות גבולית והפרעות נפש נוספות אלא אם עבר הכשרה נוספת וקיבל תעודה ממוסד מוכר המקנה לו את האישור לטפל בתחום נוסף.
  4. מטפל LICBT יהיה רגיש למצבי אובדנות בהן נשקפת סכנה לחיי המטופל או לסובבים אותו. מטפל, המאבחן מצב אובדני יפסיק את הטיפול ויפנה את המטופל לבדיקה פסיכיאטרית.
  5. מטפל LICBT הפוגש מטופל העונה לקריטריונים המצויינים בסעיף 3 מחובתו לדאוג לאבחנה פסיכיאטרית.
  6. מטפל LICBT רשאי לטפל בפגועי נפש כאשר הינו מטפל תחת קורת גג של מוסד פסיכאטרי, הוסטל, קהילה, בנוסף לצוות טיפולי רחב, בכפוף לאישור בכתב של הפסיכיאטר המטפל, בהנחייתו ותחת מעקב ותוך בדיקה לאיזון תרופתי של המטופל. במקרה כזה המטפל רשאי לעבוד עם המטופל בגבולות המקצוע המקנה לו תעודת המטפל כ LICBT הכוללות: חרדה, דיכאון קל עד בינוני, וערך עצמי נמוך.
  7. על המטפל חלה חובה לקבל הדרכה מאיש מקצוע ותיק ומנוסה, שנבחן ואושר על ידי האגודה ופורסם מטעמה. ההדרכה תפקידה לסייע בקשיים שעולים, לשמוע, לסייע בתהליכים טיפוליים ולתת מענה מקצועי לרגשותיו ולחרדותיו של המטפל כאדם. היה ומטפל מעוניין בהדרכה מטעם איש מקצוע, שאינו קיים במאגרי האגודה, על המטפל לפנות לאגודה לקבלת אישור חריג. על המטפל לכבד את זכויותיהם של המטופלים המבקשים להיעזר בו, ולעשות את המירב כדי להבטיח שימוש נאות של המטופלים בשירותיו. מטפל לא יפלה לרעה כל אדם מסיבות גזע, מין, דת, מוצא, נטיות מיניות, או חריגות כלשהי ולא ימנע ממנו שירותים מקצועיים מסיבות אלו.
  8. על המטפל להיות מודע למעמדו רב ההשפעה כלפי המטופל, ויימנע מלנצל לרעה את אמונו ותלותו של המטופל ולפגוע בו. לכן, מטפל יעשה כל מאמץ להימנע מיצירת קשרים כפולים עם מטופל עד שנתיים לאחר תום הטיפול. דוגמאות של קשרים כפולים כאלה כוללות: יחסים אישיים או עסקיים קרובים עם מטופל, קיום קשר מיני עם מטופל, מטפל לא ינצל את היחסים המקצועיים עם מטופל כדי לקדם את ענייניו שלו.
  9. אחריות להתקדמות הטיפול היא על המטופל ולכן מטפל יכבד את זכות המטופל לקבל החלטות ולהתקדם בקצב שלו. המטפל יציג למטופל את המיפוי המלא להשלכות של מצבו ויבהיר למטופל באופן ברור כי כל החלטה בעניין מצבו הרגשי והנפשי הינה באחריותו הבלעדית של המטופל ויעזור למטופל להבין את תוצאות החלטותיו.
  10. מטפל ימשיך את הקשר הטיפולי כל עוד סביר להניח, כי הטיפול מיטיב עם המטופל, ולא לתקופה ארוכה מזו. במידה וקיימת דילמה ייוועץ המטפל במדריכו המקצועי. מטפל לא ינטוש ולא יזניח מטופל במהלך הטיפול, בלי לקבוע סידורים סבירים להמשך הטיפול. על המטפל לעזור למטופליו לקבל שירותים טיפוליים חלופיים במידה והוא אינו יכול או אינו רוצה, מסיבות נאותות, להמשיך להעניק להם עזרה מקצועית.
  11. בשעת טיפול יטפל המטפל אך ורק במטופל אחד ובענייניו (אלא אם כן מבקש המטופל להזמין מטעמו הורה, חבר, בן/ת זוג, עמית, מורה).
  12. המטפל ידאג להתפנות מכל עיסוקיו לרבות משפחתו, עבודתו, טלפונים וכל גורם אחר העלול להסיח את דעתו מהמטופל.

13.חוזה  התקשרות ברור – מכיל בתוכו את גבולות הטיפול, תיאום ציפיות, להגדיר תקשורת מעבר לשעות הטיפול, דרכי התקשרות, שעות התקשרות, תשלום, זמן הטיפול, עמידה בזמנים, מפגש לטיפול ארוך יוצא דופן, חשיפות.

  1. איסור מתן תרופות – מטפל LICBT לא יטפל במתן תרופה או הלם חשמלי למטופליו, אלא אם הוא מורשה לכך על פי החוק.

 

 

 

שמירת סודיות

  1. שמירת סודיות וחיסיון המטופלים הינה ערך עליון בטיפול. אי לכך, על המטפל לשמור על סודיות המידע של כל אחד ממטופליו. שמירת הסודיות חייבת להיות הן בעל-פה והן בכתב.
  2. מטפל לא יפר סודיות כלפי מטופל, להוציא במקרים הבאים:

א. על פי דרישת חוק.

ב. כדי למנוע סכנה מיידית וברורה למטופל או לסביבתו.

ג. קיימת חובה או רשות בחוק לגלות את המידע.

ד. האדם שעליו המידע הסכים בכתב לגילויו, וכל עוד לא ביטל בכתב את הסכמתו האמורה.

 

  1. כאשר המטפל הינו נתבע או נאשם במשפט אזרחי, פלילי או משמעתי הקשור לטיפול – במקרה כגון זה, מותר למסור מידע, המתייחס למטופל, אך ורק במהלך אותו משפט.

א. אם ניתן כתב ויתור על סודיות מראש, אזי מותר לגלות את המידע, אך ורק בהתאם לתנאי כתב ויתור הסודיות.

ב. בנסיבות בהן יותר מאיש אחד מבני משפחה מקבלים טיפול, כל אחד מבני המשפחה שהינו כשיר על פי דין למתן עדות

ג. בהעדר כתב ויתור סודיות, במועד מסירת המידע, חייב להסכים למתן כתב ויתור, הנדרש לפי סעיף משנה ויתור, אסור למטפל לגלות מידע שנתקבל מכל אחד מבני המשפחה. מטפל רשאי, בהוראה, בכתיבה ובהצגת חומר לציבור, להשתמש בחומר קליני או בחומר הנוגע למטופל, אך ורק אם  ננקטו צעדים נאותים להגן על המטופל. נתקבל  כתב ויתור סודיות בהתאם לעקרון שבסעיף-משנה זהותו וסודיותו של המטופל. 

  1. מטפל יאחסן רישומים הנוגעים למטופל או יוציא אותם מרשותו בדרכים, שיוודאו שמירת סודיות.
  2. מטפל יודיע למטופל על כל כוונה להקליט או להסריט אותו, או לתת לצד שלישי לצפות בו, ועליו לקבל את הסכמת המטופל מראש ובכתב לביצוע פעולות אלה.
  3. חוקי שמירת סודיות חלים גם עבור קטינים בני 16, שטרם מלאו להם 18 שנים. המטפל ישמור על קשר עם ההורים וישתף אותם בתיאום עם המתבגר. יש להחתים הורים למטופלים מתחת לגיל 18 על אישורם למתו טיפול לילדם.

 

חובת דיווח

  1. דילמות בדיווח – מתקיים כאשר האיזון לטובת המטופל מופר. במקרה של דילמה אתית חובה להתייעץ עם המדריך המקצועי ועם גורמי רווחה בעילום שם. בכל מקרה של דילמה אתית המטפל יפעיל שיקול דעת לאחר היוועצות תוך התייחסות למכלול הצדדים: אתי, חוקי, טיפולי ורק לאחר מכן ייקח החלטה.
  2. הסכנות בדיווח –

א. דיווח יכול להחריב את הקשר הטיפולי

ב. הימנעות מטיפול יכול להוביל לאסון ובעקבותיו לתביעה משפטית.

חשוב להביא את מכלול הסכנות להתייעצות עם המדריך.

  1. מצבים לדיווח

א. במקרה של דיווח על התאבדות – מבוגרים קטינים

ב. במקרה של שיתוף ברצח

ג. על אחזקת כלי יריה

  • סכנה לאחרים
  • במקרה שמישהו פגע בקטין
  • מידע על פשע, שאמור להתבצע חלה על המטפל חובה להפסיק אותו
  • מניעת פשע, במקרה של קטינים גם אם הפשע כבר בוצע

            חובת דיווח במקרה של אובדנות

  • חובת דיווח במקרה של התאבדות – להתאבד זה לא פשע ולכן אין חובת דיווח
  • קטינים – חובת דיווח אם הקטין מהווה סכנה לעצמו
  • אין חובת דיווח פלילית על בוגר שמאיים להתאבד, אך ייתכן תביעה אזרחית של היורשים לפיצויים

 

 

 

  1. גורמים לדיווח ו/או להיוועצות מקצועית
  • דיווח לפקיד סעד או למשטרה
  • בני משפחה
  • סיוע טלפוני
  • פסיכיאטר מחוזי

 

מקצועיות ויושר

  1. מטפל ישמור על רמה גבוהה של מקצועיות ויושר. מטפל שיימצא כמפר כללי התנהגות אלה יעלה לשימוע בפני וועדת אתיקה המונה 3 חברי אגודה, שהוכשרו לתפקיד זה. חברי וועדת האתיקה יבחנו כל מקרה לגופו והחלטתם תועבר בכתב למטפל חבר האגודה ועיקריה (ללא ציון שם) יפורסמו במאגריה האינטרנטיים של האגודה.
  2. מטפל יפנה למדריכו המקצועי בעניין בעיותיו או קשייו האישיים היכולים לפגוע בביצוע עבודתו או בשיקול דעתו הקליני.
  3. מטפל מחויב לרמה גבוהה של ידע ודיוק בהצגת מידע. מטפל ידאג, לעדכון ולהשלמת ידיעותיו, להתפתחות מקצועית בתחום הטיפול בפרט באמצעות המשך הכשרה בתחום.
  4. מטפל לא יאבחן מטופלים, שאינם בתחום המקצועיות של LICBT. על מטפל הפוגש מטופל, שאינו בתחום טיפולו המקצועי אליו הוכשר עליו לפעול במיידית להפנייתו לאבחון פסיכיאטרי מקצועי. מטפל יעשה מאמצים למנוע עיוות הנתונים הקליניים וממצאי האבחנה האישית שלו, או שימוש לרעה בהם.
  5. המטפל מחויב לזהירות מיוחדת בנותנו פומבי, בעדות, בהצהרות אחרות לקהל הרחב, בהמלצותיו ובביטוי דעותיו המקצועיות. זאת עקב יכולתו להשפיע על חיי הזולת ולשנותם. כללי האתיקה המקצועית מחייבים את המטפל להתייחס בכבוד, בזהירות ובאחריות גם כלפי אנשים שאינו מטפל בהם, אם בא במגע כלשהו איתם מתוקף תפקידו כמטפל. במקרים כאלה חייב המטפל להזדהות בפני אנשים אלה כמטפל לפני כל מגע איתם.
  6. על המטפל חבר האגודה להימנע מניגוד אינטרסים הכולל:

א. טיפול בבני משפחה וחברים

ב. טיפול בקרבה ראשונה של המטופל

ג. מקום הטיפול הינו בקליניקה מכבדת למעט טיפול בחשיפות/או בבית המטופל במקרים של  נכות ו/או דיכאון קשה ואגורפוביה.

  1. שמירה על אובייקטיביות. המטפל ייצמד למידע מבוסס על עובדות, נטול פרשנות. על המטפל להיזהר להשפיע על המטופל ולהעביר אליו את האני מאמין בו הוא דוגל ובכך לעוות את המציאות עבור המטופל.

סטינג טיפולי

  1. המטפל יגדיר למטופל את מקום הטיפול, היום והשעה המוגדרים למפגש הטיפולי.
  2. המטפל יקפיד על חדר טיפול מסודר, נקי, מכבד וידאג למקום ישיבה מכובד ונעים עבור המטופל ועבורו ללא מיטה וללא ספה.
  3. חשוב לוודא שחדר הטיפול יהיה שקט, וללא הפרעות ויאפשר למטפל להתרכז במטופל ובקשייו.

34.יציאה לחשיפות מוגדרת בתוכנית הטיפולית. מקום החשיפה, מועדה, ותכניה יהיו חשופים למטופל, ייקבעו מראש, יתואמו עימו  ויקבלו את אישורו מבעוד מועד.  המטפל יוודא, שהמטופל בשל לחשיפות ומסוגל להתמודד איתן. במידה והמטפל מוצא, כי המטופל אינו בשל לחשיפה עליו להמתין למועד אחר.

  1. זמינותו של המטפל מעבר לשעות הטיפול תתואם בין המטפל למטופל ותכלול מועדים ושעות, באילו מקרים יש ליצור קשר. המטפל יאזן בין הצורך האובייקטיבי של המטופל לבין אי יצירת תלות של המטופל במטפל.

מומחיות מוכרת

  1. מטפלי LICBT ישתלמו בהשתלמות בסיסית בוינגייט או במוסד המוכר ע”י האגודה בטיפול בחרדה, דיכאון וערך עצמי נמוך. המטפלים ימשיכו להשתלם בהשתלמויות המספקות מומחיות נוספת, המוכרת בענף הטיפול הרגשי, הקוגניטיבי וההתנהגותי. מומחיות מוכרת הינה:

א. ענף טיפולי זה יהיה בעל מומחיות מוכרת בתחום הטיפול.

ב. עמידה בתנאים לענין הכשרה, בחינה, תואר ותעודה עבור המומחיות על מנת שתהיה מוכרת

ג.  הכרה בלימודים קודמים בתחום מומחיות מוכרת, שנרשמו בפנקס בעלי תואר של מומחיות מוכרת.

ד. תואם את אחד מענפי הטיפול המוכרים כמומחיות ועבורם מונפקת תעודה ממוסד מוכר המאפשרת טיפול כחוק.

 

אחריות כלפי אנשים המשתתפים במחקר כנחקרים

  1. מטפל המשתתף במחקר יכבד את מטופליו, ויגן על רווחתם, של כל מי שישתתף במחקר מטעמו. המטפל ייקח לתשומת ליבו את חוקי המדינה ואת התקנות והסטנדרטים המקצועיים החלים על המחקר. המטפל ייטול על עצמו את האחריות לבדיקה מדוקדקת של קבילותו האתית של המחקר.
  2. אם ייפגעו שירותים טיפוליים למשתתף במחקר, יפנה המטפל למדריכו המקצועי לקבלת יעוץ אתי או יפנה לבעל מקצוע מוסמך בתחום, שאין להם נגיעה למחקר. כמו-כן, ינקוט החוקר אמצעי זהירות כדי לשמור על זכויותיהם של המשתתפים במחקר.

39.מטפל, המבקש ממשתתף להיות מעורב במחקר, יודיע לו על כל היבטי המחקר, אשר לפי הנחה סבירה, עשויים להשפיע על נכונותו להשתתף בו. מטפל יהיה רגיש במיוחד לאפשרות של הסכמה מסויגת במקרים הבאים:

א. כאשר המשתתף הינו גם מטופל המקבל שירותים קליניים.

ב. כאשר המשתתף הינו בעל ליקויים המגבילים את תפיסתו או את אפשרויות התקשורת איתו.

 ג. כאשר המשתתף הינו ילד.

  1. מטפל יכבד את זכותו של אדם לסרב להשתתף במחקר, ושל משתתף במחקר, לנטוש אותו בכל עת. חשוב להקדיש מחשבה מיוחדת להתחייבות זו, ולעשות כל מאמץ להימנע מקיום קשרים הדדיים עם משתתף במחקר היכולים לפגוע בשיקול דעתו המקצועי של המטפל ולהגביר את סכנת ניצול המשתתף לרעה.
  2. הושג במהלך מחקר מידע חדש על המטופל המשתתף בו, תישמר סודיותו, אלא אם כן ניתן כתב ויתור סודיות מראש. אם קיימת אפשרות שאחרים, כולל בני משפחה, ייחשפו למידע כזה, על המטפל להסביר אפשרות זו וכן את תוכניתו לאבטחת סודיות, כחלק מתהליך לקבלת הסכמה מודעת.

 

אחריות כלפי המקצוע

  1. מטפל יכבד את זכויותיהם ואחריותם של עמיתים לאגודה ולמקצוע וייקח חלק בפעילויות המקדמות את מטרות המקצוע. מטפל, מחויב לכללי ההתנהגות של המקצוע גם כאשר הינו חבר בארגון אחר או מועסק על ידו.
  2. מטפל המוציא פרסום בכתב עת מקצועי, באמצעי התקשורת או הכותב ספר, חלה עליו חובת שמירת הסודיות של מטופליו וחל איסור להשתמש בפרטים מזהים ולפרסם מקרים שהובאו בפניו על ידי מטופליו.
  3. מטפל יציין את הכרת התודה שלו לכל אלה שתרמו לפרסום של מאמר, בהתאמה למידת תרומתם ובהתאם לנוהג המקצועי המקובל בפרסום מאמרים.
  4. מטפל המחבר ספר או פרסום אחר הזוכים להוצאה לאור או להפצה בצורה אחרת, יציין את שמותיהם של כל אלה שמהם קיבל רעיונות מקוריים.
  5. מטפל המחבר ספר או פרסום אחר המוצא לאור או מופץ על ידי ארגון, ינקוט באמצעי זהירות סבירים לוודא שהארגון יקדם ויפרסם את עבודתו באופן מדויק ומבוסס.

47.מטפל ישתתף בפעילויות לקידום הקהילה והחברה ויקדיש חלק מפעילותו המקצועית לשירותים, שלא על מנת לקבל פרס, או בשכר סמלי בלבד.

  1. מטפל ייקח חלק בפיתוח חוקים ותקנות הנוגעים לטיפול בפרט, המקדמים את טובת הכלל, וכן בשינוי חוקים ותקנות שהינם לטובת הציבור.
  2. מטפל יימנע מלהביע ביקורת בפומבי או באוזני מטופלים, לגבי עבודתם או התערבותם הטיפולית של עמיתים למקצוע. הוא יוכל לעשות זאת, כמקובל באפיקים מקצועיים נאותים.
  3. מטפל שהובאה לידיעתו עובדת היות המטופל הפונה אליו בטיפול אצל מטפל אחר, יעשה כל מאמץ כדי לקבל את אישורו של המטופל בכתב להידבר עם המטפל ולהמשיך עבודה בהנחייתו או לקבוע מי המטפל המוביל. מטופל שלא מאשר קשר עם המטפל השני יש לסיים את הטיפול בהסכמה ובצורה אמפטית ובדרך של סיום טיפול. חשוב לעבוד בצוות טיפולי.

 

עבירות משמעת

  1. מטפל LICBT יימצא אשם בעבירת משמעת באם יבצע אחת מאלה:

א.  השיג את תעודת המטפל במצג שווא.

ב. גילה חוסר יכולת, חוסר אחריות או רשלנות חמורה במילוי תפקידיו כמטפל.

ג. הפר הוראה של חוק ו/או תקנה ו/או אתיקה מקצועית זו.

ד.  הורשע בעבירה, שבבסיסה חוסר האחריות הדרושה לעסוק כמטפל.

ה.    הפר הוראה מהוראות חוק זכויות החולה, תשנ”ו-1996.

ו.  הוזמן להופיע בפני ועדת האתיקה  ובלא הצדק סביר לא הופיע.

 

ועדת אתיקה

  1. מינוי חברי וועדת האתיקה ייערך בדרך הבאה:

א. עמותת LICBT תמנה ועדת אתיקה, שיכהנו בה  שלושה חברים למשך חמש שנים.

ב. חברי וועדת האתיקה יכללו מטפל פסיכולוג, מטפל עורך דין ומטפל בעל מקצוע חופשי. המטפלים יהיו בעלי ותק של 300 שעות טיפול.

ג. ניתן  לחזור ולמנות את חברי הוועדה לקדנציה נוספת  ובלבד שאחרי שתי תקופות מינוי רצופות לא יתמנה חבר לאחת מהוועדות האחרות.

ד. חבר וועדה שסיים את כהונתו יסיים עניין שהחל לדון בו.

 

 

 

 

 

 

חקירה ואישום

53 היה לוועדת האתיקה חשד סביר שמטפל עבר עבירת משמעת, תטיל על אחד או יותר מחבריה לחקור בענין, ותחליט לפי תוצאות החקירה אם להביא את המטפל בפני ועדת האתיקה.

 

השעיה

  1. היה ולוועדת האתיקה חשד סביר, שמטפל עבר עבירת משמעת, או שמתנהלים נגדו הליכים פליליים ו ראתה הועדה צורך להשעות את המטפל, תביא את הדבר לפני פורום הוועדה לדיון ולהצבעה. ניתן להשעות מטפל מחברות באגודה.

א. הוועדה רשאית, לאחר שמיעת המטפל, להאריך את תקופת ההשעיה עד לסיום הדיון המשמעתי או ההליכים הפליליים.

ב. וועדת האתיקה תדון בדלתיים סגורות ותתחייב לסודיות הדיון ופרטיו.

ג. המטפל יופיע בעצמו בפני וועדת האתיקה.

 

ענישה

55.בסמכותה של וועדת האתיקה להעניש את המטפל בשני האופני הבאים:

א.   התראה

ב.  נזיפה

ג.   השעיה מחברות

        

ערעור

  1. המטפל רשאי, תוך שלושים יום לאחר המצאת החלטת ועדת האתיקה, לערער עליה באמצעות מכתב מסודר המעלה את הטיעונים באופן מסודר. המכתב יישלח באמצעות הדואר האלקטרוני ו/או לכתובת העמותה.

 

סידורים כספיים 

57.מטפל יקבע עם מטופלים, עם מממני הטיפול וכן עם מודרכים, סידורים כספיים שניתן להבינם בנקל והתואמים את הנוהג המקצועי המקובל באגודה.

58.מטפל לא יציע ולא יקבל תשלום עבור הפניית מטופלים.

59.מטפל יודיע למטופלים ולמודרכים את סכום שכר טרחתו בהתחלת מתן שירותיו.

60.מטפל יציג עובדות כהווייתן, לגבי שירותיו למטופלים, למודרכים ולמממני טיפולים.

 

שיווק ופרסום

  1. מטפל יפרסם עצמו באופן נאות וידאג לכך שהפרסום יכלול את המידע הנחוץ לאנשים לא-מקצועיים, לבחירת שירותים מקצועיים, על בסיס ידיעת העובדות. המטפל יציג בדייקנות את תעודותיו, כישוריו, חינוכו, הדרכתו וניסיונו, הנוגעים לאופן בו הוא מטפל בפרט.
  2. מטפל יציג בפרסומיו מידע אמין ולא ישתמש במידע, העלול להטעות את הציבור בנוגע לזהותו, הכשרתו, אחריותו המקצועית, אופן הטיפול, תכני הטיפול וגילאי הטיפול.
  3. מטפל לא ישתמש בכל אמצעי זיהוי שהוא (כגון: כרטיסי ביקור, שלט משרדי, נייר מכתבים עם כותרת מודפסת ורישום במדריך טלפונים או במדריך חברי האגודה) אם כלולה בה קביעה או טענה שהינה כוזבת, מטעה ומרמה, זאת אומרת אם יש בה אחד או יותר מהגורמים הבאים:

 א. סילוף משמעותי של האמת

ב. הימנעות מגילוי עובדה משמעותית, אשר עצם העדרה הופך את הטענה למטעה

ג. כוונה, או אפילו אפשרות, ליצור ציפיות שאינן מוצדקות

 

  1. מטפל יתקן, ככל האפשר, מידע כוזב, מטעה או בלתי-מדויק וכן טענות של אחרים בנוגע לכישוריו, שירותיו או מוצריו.
  2. מטפל יוודא, כי כישוריהם של אנשים המועסקים על ידו, יוצגו בצורה שאינה כוזבת, מטעה או מרמה.
  3. מטפל לא יעשה שימוש בלוגו של האגודה ו/או בלוגו של מוסד הכשרתו לשום מטרה.

67.שימוש בתואר מוסמך לטיפול או הדרכה ייעשה רק על-ידי מי שהוסמך לכך על-ידי האגודה.

 

אינטרנט ואמצעי תקשורת אלקטרוניים אחרים

68.התכתבות בין אנשי מקצוע בינם לבין עצמם ובינם לבין גורמים מקצועיים אחרים, הפונים אליהם דרך האינטרנט ודרך אמצעי תקשורת אלקטרוניים אחרים, תיעשה תוך שמירה על כל כללי הסודיות, חיסיון מטופלים וההתנהגות האתית, הכלולים בקוד האתי של האגודה. 

69.כאשר מטפלים מספקים ייעוץ או תגובות באמצעות האינטרנט או באמצעי תקשורת אלקטרוניים אחרים, עליהם לדאוג לכך שתגובותיהם יהיו:

א. מבוססות על הידע המקצועי שלהם, הכשרתם או ניסיונם, ובהתאם לידע המקצועי המתאים הקיים בספרות ובקליניקה.

ב. עקביות ובהתאם לקוד האתי המקצועי של האגודה  על כל סעיפיו.

ג. הימנעות מהטעיית הצד השני,  כי בעצם תגובתם ותשובתם נוצר קשר טיפולי איתו. 

כאשר מטפלים נותנים טיפול, הדרכה או מבצעים מחקר דרך האינטרנט או כל אמצעי תקשורת אחר, חלים עליהם כל כללי האתיקה המקצועית של האגודה, לרבות אחריות, סודיות, מקצועיות ויושר, סידורים כספיים וכללי הפרסומת.

יחסים בין מטפלים חברי האגודה – חובת הדדיות

  1. בכל עניין אישי, ארגוני או מקצועי יגלה חבר האגודה תמיד יחס של כבוד וחברות כלפי עמיתיו לאגודה, לרבות מול מטופלים ומול עמיתים אחרים. בעת קבלת מטופלים שהיו בטיפולו של עמית, יימנע חבר האגודה מהבעת דעה כלשהי על המטפל הקודם לרבות דברי זלזול על מטפל אחר או על טיפולים אחרים.
  2. לא ינצל מטפל מתן חוות דעת מקצועית כדי לנגח אישית עמית או להטיל ספק בכישוריו.
  3. חבר אגודה יימנע מכל פעולה האמורה למשוך אליו מטופלים שבטיפול מטפל אחר.

73.אם עזב מטופל מרצונו את המטפל שלו, רשאי המטפל לקבלו לטיפולו. 

  1. פנה מטופל למטפל אחר ללא ידיעת המטפל שלו, יפעל המטפל החדש, בהסכמת המטופל בכתב, ליצור קשר עם המטפל הקודם.
  2. הוזמן מטפל לייעץ למטופל, המטפל הקבוע ישתף פעולה עם המטפל היועץ. המטפל הקבוע רשאי לאחר הייעוץ להודיע למטופל שאינו מקבל את מסקנות הייעוץ. היועץ לא ימשיך במעקב או בבירור בעניינו של המטופל ללא ידיעתו של המטפל הקבוע.
  3. במקום העבודה, יפעל חבר האגודה בכל תפקיד שהוא ממלא, לקיום תנאי עבודה, שיאפשרו לו ולעמיתיו ביצוע מקצועי ואתי של עבודתם. חבר אגודה, אשר מחליף עמית או מוחלף על ידי עמית, בפעילות מקצועית, יפעל מתוך כבוד, באדיבות, בהגינות ובתום לב לעמית זה. 
  4. על חבר האגודה לבקש ייעוץ מקצועי כאשר שיקולים מקצועיים מהותיים מחייבים פתרון קונפליקטים שיש לו עם עמיתים.

78.חבר אגודה, האחראי להעסקת חברי צוות אחרים או להערכת ביצועיהם, ימלא תפקיד זה ללא משוא פנים ועל פי קני מידה ברורים וגלויים.  על חבר אגודה, האחראי להערכת ביצועי עבודתו של עמית, להקפיד שהערכותיו תהיינה גלויות למוערך, ולאפשר במסגרת זאת ביטוי גם להערכה עצמית ולהערכת האחראי של המוערך, על ידי המוערך.

79.כל שנכתב בכללי ההתנהגות דלעיל בלשון זכר מתייחס, כמובן לשני המינים

 

 

Copyright 2019
Design by Studio Dynamik
גלילה לראש העמוד